Najviac lží sa šíri z Potravinárskej komory Slovenska

Autor: Zuzana Ceperková | 30.11.2014 o 15:16 | (upravené 22.7.2015 o 13:16) Karma článku: 6,54 | Prečítané:  1991x

Riaditeľka Potravinárskej komory Slovenska (PKS) Jarmila Halgašová vyhlásila na tlačovej konferencii, že: V súčasnosti sa vyrábajú potraviny najbezpečnejšie v histórii." Uštipnite ma prosím. Asi snívam.

Odborník na zdravú výživu Peter Minárik dokonca odporúča konzumovať predovšetkým celozrnné pečivo. Pán Minárik, nevadí vám fakt, že zjedenie dvoch krajcov celozrnného chleba zvýši hladinu cukru vo vašej krvi viac, než keby ste zjedli dve polievkové lyžice cukru? Neverím, že nepijete Coca Colu, keď ste dokázali vysloviť takýto bullshit.

V primeraných množstvách sa vraj ľudia nemusia vzdať ani potravín z bielej múky (tvrdí Peter Minárik).

Biela múka a výrobky z nej sú škodlivé. Nejde o komplexný prírodný produkt, ale o nevyváženú zložku potravy. Na strávenie a metabolizmus škrobu vnútri zrnka sú totiž potrebné látky, ktoré sú obsiahnuté v povrchovej vrstve zrnka, otrubách. Biela múka organizmus prekysľuje, čím nastáva odbúravanie vápnika a horčíka z kostí, zubov a chrbtice. Pri metabolizácii bielej múky vzniká odpadový produkt kyselina mliečna, ktorá sa ako jed hromadí v mozgu.

Medzi zdokumentované účinky pšenice na ľudský organizmus patrí podporenie chuti do jedla, vystavenie exorfínov, zvýšenie hladiny cukru v krvi, ktoré spúšťa cykly sýtosti striedajúce sa so zvýšeným apetítom, proces glykácie, ktorý urýchľuje starnutie a choroby, zápalové a pH meniace účinky, ktoré narúšajú chrupavky a poškodzujú kosti, a naštartovanie nežiadúcich imunitných reakcií.

Konzumácia pšenice má na svedomí širokú škálu chorôb od celiakie až po množstvo neurologických porúch, cukrovku, srdcové choroby, arttritídu, záhadné vyrážky a paralyzujúce klamy schizofrénie. Tvrdí Kardiológ William Davis, MD

Za posledných päťdesiat rokov pšenicu tak geneticky zmenili, že s pôvodnými odrodami nemá veľa spoločného. Nové druhy pšenice priniesli neuveriteľné zvýšenie hektárových výnosov a pomohli s odstraňovaním hladu vo svete, nikto však dôkladne neskúmal dôsledky týchto zmien v genetike rastlín na ľudský organizmus. Ako sa ukazuje, zbraň proti svetovému hladu je zároveň zbraňou hromadného ničenia ľudského zdravia.

Odmietla som zanášať svoje telo touto drogou a cítim sa skvelo. Aj vďaka vyhýbaniu sa pšenici v mojom jedálničku som objavila množstvo chutných a zdravých potravín. Občas vedome zhreším a pšenicu si dám, uvedomujem si však jej negatívne dôsledky na moje telo. Jedlo je síce rozhodujúcim faktorom pre naše zdravie, ale nie jediným. Dôležitý je predovšetkým stav našej mysle. Čistota tela, ale aj ducha. Vedomý život. Všetko s mierou a každému, čo chutí ;) Buďte však ostražitý. Peace.

Odporúčam prečítať si tiež: Po čem nejen tloustneme, ale jsme po tom i dementní

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Prvá banka prelomila tabu a zvýšila úroky na hypotékach

Zvyšovanie úrokov vraj nesúvisí so zmenami, ktoré pripravuje Národná banka.

DOMOV

Pavlis sa v novej funkcii teší luxusnému autu i debetnej karte

Exminister hospodárstva šéfuje Úradu pre normalizáciu, metrológiu a skúšobníctvo.


Už ste čítali?